Den mognar väldigt sent från slutet av oktober till början av november när våra slätter har ett stort temperaturintervall mellan dag och natt.
De handplockade druvorna kyls i ett kylrum under en natt. Följande morgon avskalas den försiktigt för att bevara druvans integritet och den sätts i kryomaceration vid 10°C i 16 timmar. Musten avslutar jäsningen alltid i stål vid låg temperatur. I varje fas undviker vi syrekontakten så mycket som möjligt.
Ett vin från återupptäckten av en gammal inhemsk vinstock från vår slätt: Trebbiano Spoletino. Halmgul färg med delikata grönaktiga nyanser, den har en fräsch och delikat doft av gula blommor och tropisk frukt. Citrus- och mineralsmaken och den breda och ihållande smaken med behagliga toner av friskhet och saftighet gör den extra behaglig. Den erbjuder sitt bästa efter 6-8 månader i flaskan där den fortsätter sin utveckling som fortsätter under de följande månaderna. Utmärkt även efter 3 - 4 års åldring.
Klassificering: Trebbiano Spoletino D.O.C.
Druva: Trebbiano Spoletino
Jordmån: medelstrukturerad jord. 400 möh.
Vinifiering: Kryomaceration vid 10 c° i 16 tim
Lagring: 6-8 månader på flaska
Odlingsområde: Montefalco, Umbrien.
Färg: Halmgul med gröna nyanser
Doft: gula blommor, tropiskfrukt, citrus och mineral
Smak: Behaglig friskhet av citron och mineral i ihållande smak.
Serveringstemperatur: 10-12 c°
Passar till: .Utmärkt för aperitif, detta vin är det perfekta sällskapet för utarbetade vegetariska rätter, skaldjursaptitretare, för- och andrarätter baserade på fisk och skaldjur. Den är utmärkt med rätter/tillbehör baserade på vit eller svart tryffel, lätt lagrade ostar och umbrisk salami.
Land: Italien Region: Umbrien Årgång: 2019
Alkoholhalt: 13,5% Volym: 750 ml Artikelnummer: 56052
Copyright © Alla rättigheter förbehållna