Chianti Classico            190:-


Dess enastående Toscanska egenskaper gör den till en mycket trevlig följeslagare för traditionell italiensk mat.  För att Pasta Bolognese (eller som det är känt i Italien, Ragù alla Bolognese) ska fungera måste Bolognese-såsen innehålla en betydande mängd kött. (för de mer tomatbaserade rekomenderas Dolcetto som är medelfylligt vin) Chianti brukar passa fint med hårda italienska ostar. Många anser att parmesan är den perfekta osten att kombinera med ett glas chianti. De nötiga, nyanserade smakerna och den smuliga konsistensen av en lagrad parmesan balanserar fint med chiantis frukttoner.


Klassificering: Chianti Classico  D.O.C.G.

Druva: Sangiovese,

Jordmån: Galestro, sten av fluvialt ursprung blandat med kalkjord och sand.

Uppbindning: Cordone, Capovolto

Vinifiering: Lång termoreglerad jäsning av must med skalkontakt.

Lagring: Rostfria tankar, fler passager i tonneaux och större botti av Ek ca: 8 mån.

Odlingsområde: Romola och San Casciano 220-260 m.ö.h.

Färg: Vinröd (med svagt brunstick)   

Doft: Mogna körsbär, plommon, varmfrukt. 

Smak: Behagligt sträv, varm frukt/bär .     

Serveringstemperatur:  ca: 18°

Passar till: Hela det Italienska köket. kötträtter som ossobuco, lammlägg, lammkotletter, rostbiff i madeirasås, vildand, viltkött och pizza med kött.

Sockerhalt: < 1 g/l


Land: Italien                            Region: Toscana                Årgång: 2017

Alkoholhalt: 13,5%                    Volym: 750 ml                  Artikelnummer: 53035